Η σπονδυλική στήλη σε κίνδυνο : οδηγοί δονούμενων οχημάτων - Καταγή, Εβίτα; Κουκουλάκη, Θεώνη (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, 2003)
Οι οδηγοί και οι καθημερινοί χειριστές κινητών μηχανημάτων, συχνά εκτίθενται σε δονήσεις που μεταδίδονται από το κάθισμα ή το δάπεδο σε όλο τους το σώμα. Η κατ' επανάληψη έκθεση σε δονήσεις μπορεί να προκαλέσει πόνο της μέσης, τραυματισμό των σπονδύλων και των δίσκων και άλλες παθολογικές καταστάσεις. Υπάρχουν τρόποι μείωσης των κινδύνων αυτών. Το φυλλάδιο αυτό στοχεύει να βοηθήσει τους εργοδότες και τους λοιπούς αρμοδίους στην πρόληψη των εργασιακών κινδύνων, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους έκθεσης εργαζομένων σε δονήσεις και να υιοθετήσουν μέτρα βελτίωσης της ασφάλειας και υγείας στις εταιρίες τους.