Αξιολόγηση και διαχείριση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για επαγγελματικά εκτιθέμενους - Μακρόπουλος, Βασίλειος (Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, 2002)
Η διαρκής ανάπτυξη του τομέα των τηλεπικοινωνιών και η συνεχής αύξηση του αριθμού των πομπών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών σημαίνει τη δημιουργία αρκετών νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των εγκαταστάσεων και συντήρησης κεραιών. Οι νέοι αυτοί εργαζόμενοι λόγω της φύσεως της εργασίας τους, θα εκτίθενται σε ΗΜ-ακτινοβολία από κεραίες. Επομένως θα πρέπει να λάβουν και την κατάλληλη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας και τις ζώνες επικινδυνότητας από ΗΜ-ακτινοβολία, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή αντιμετώπιση των σεναρίων ΗΜ-επικινδυνότητας ανά περίπτωση. [...] Σκοπός του παρόντος συγγράμματος είναι να αναπτυχθούν και να κατανοηθούν θέματα που αφορούν την Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια (ΕΜΕ) που υπάρχει σε σημεία όπου είναι εγκατεστημένες διάφορες τηλεπικοινωνιακές ή άλλες κεραίες.