Το τάξιμον - Μωραϊτίδης, Αλέξανδρος, 1851-1929 (Η πεζογραφική μας παράδοση. Σειρά Α. ;, 1987)
"Το τάξιμον", το πιο εκτεταμένο διήγημά του στα όρια της νουβέλας, ανήκει στον Ε΄τόμο των απάντων του που εκδόθηκαν από τον οίκο Ι. Ν. Σιδέρη το 1921.