Γιατρός από τη Βιέννη - Μαραγκού, Νίκη, 1948-2013 (Το Ροδακιό, 2003)
Ο Γιώργος Μαραγκός ήταν δέκα χρονών όταν στο κουρείο του Αντώνη Χατζηπιερή άκουσε ότι ένας γιατρός από τη Βιέννη χειρούργησε τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και του αφαίρεσε ένα πλευρό. Τις ειδήσεις διάβαζε μεγαλόφωνα στο κουρείο ο Βενιζέλος από τη Φωνή της Κύπρου, τη μοναδική εφημερίδα που κυκλοφορούσε τότε κάθε Σάββατο και έφτανε αργά με το τραίνο από τη Λευκωσία. Ο Βενιζέλος, Κρητικός, συμβολαιογράφος, με μυτερό μούσι, διάβαζε τα ανακοινωθέντα, τα ανέλυε και συχνά έκανε σκίτσα πάνω σ' ένα κομμάτι χαρτί για να γίνει πιο κατανοητός. Έμοιαζε καταπληχτικά με τον πολιτικό κι έτσι του έμεινε το παρατσούκλι. Κάθε λίγο δίπλωνε την εφημερίδα και σκότωνε τις μύγες που τον ενοχλούσαν. Έλεγε χαρακτηριστικά ότι μύγα δεν του ξέφυγε ποτέ.