Δεκατρία φεγγάρια μετά - Μπιούμπι, Φρίντα (Εξάντας, 1987)
"...Τι πραγματεύεται το Δεκατρία Φεγγάρια Μετά;" "Τον έρωτα. Τον ρομαντισμό στον έρωτα. Την υστερία από την απουσία του ρομαντισμού στον έρωτα. Το πάθος μιας γυναίκας για ένα άντρα, που είναι γοητευτικός και ... δυστυχισμένος. Που, ως εκ της γοητείας και της δυστυχίας του, είναι εύθραυστος και σκληρός, άγγελος και σατανάς, λάμψη και σκότος." "Είναι ομοφυλόφιλος;" "Ναι, αλλά κι αυτό είναι σχετικό" ... Η Φρίντα Μπιούμπι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Έχει εργαστεί στις εγκυρότερες αθηναϊκές εφημερίδες και στα μεγάλης κυκλοφορίας ελληνικά περιοδικά. Χρημάτισε διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης του Readers Digest, έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, και, παράλληλα με τη δημοσιογραφική της δουλειά, έχει γράψει 8 βιβλία: "Θηλυκό-Αρσενικό", "Έλλη Λαμπέτη, Η Τελευταία Παράσταση", "Δεκατρία Φεγγάρια Μετά", "Και το Όνειρο Πάγωσε", "Σχέσεις Οργής", το δίγλωσσο "Γίγαντες Ακοίμητοι και Άλογα Φτερωτά" και "Μελίνα: Μια Θεά με το Διάβολο μέσα της", τέσσερα από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Η Φρίντα Μπιούμπι πέθανε τον Ιανουάριο του 2008 μετά από μακροχρόνια ασθένεια.