Στα όρια του έρωτα και της ιστορίας - Μοσκώφ, Κωστής, 1943-1998 (Εν Θεσσαλονίκη / Ιανός, 1998)
Στιγμές μιας ζωής σαν μυθιστόρημα, στα άγρια όρια του Έρωτα και της Ιστορίας αφηγείται με διάθεση εξομολογητική ο ιστορικός, συγγραφέας, ποιητής και μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο. Ανθρωπος του κόσμου και του πάθους ο Κωστής Μοσκώφ.