Πως ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου - De Botton, Alain, 1969- (Πατάκης, 2004)
Το βιβλίο αυτό δίνει την εικόνα του Προυστ καλύτερα από αναρίθμητες βιογραφίες. Γραμμένο με την κομψότητα και το χιούμορ που χαρακτιρίζουν τα βιβλία του Αλαίν ντε Μποττόν, αποτελεί ένα έξοχο βιογραφικό σκαρίφημα μιας από τις σαγηνευτικότερες μορφές της λογοτεχνίας και μια πνευματώδη σπουδή στη φιλολογική κριτική.