Η αναζήτηση : έξι αφηγήσεις γύρω από μία μυθιστορία - Θέμελης, Νίκος, 1947-2011 (Κέδρος, 1998)
Έξι πρόσωπα αφηγούνται ισάριθμες ιστορίες και συνθέτουν συγχρόνως την περιπέτεια ζωής του κεντρικού ήρωα και των σχέσεων τους μαζί του. Σχέσεις εξουσίας και δεσμοί καταπίεσης, αλλά και σχέσεις φιλίας και έρωτα, ελευθερίας και δημιουργίας. Σ' ένα κόσμο που φεύγει και σ' ένα κόσμο που έρχεται, στα τέλη του περασμένου αιώνα και στις αρχές του 20ου, κάποιοι αναζητούν καινούργιες απαντήσεις, συγκρούονται για τις ιδέες τους, κυνηγούν προσωπικά και συλλογικά οράματα.