Η γκρίζα πέτρα - Μεγαπάνου, Αμαλία, 1929-2020 (Libro, 1991)
Ενα συγκινητικό μυθιστόρημα γύρω από μία τραγωδία. "Αυτήν την πέτρα, την είχε σηκώσει από την αυλή για να χτυπήσει τους αστυνομικούς την ώρα που έβγαζαν τον πατέρα του στον δρόμο, αλλά η γιαγιά του τον είχε αρπάξει και τον είχε σφίξει πάνω στο κορμί της για να τον αποτρέψει. Δεκατέσσερα χρόνια, οχτώ μήνες και είκοσι εφτά ημέρες την φύλαγε πάντα κάτω απ' το μαξιλάρι του..." Ενα ενδιαφέρον κοινωνικό έργο.