Ιστορία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας - Χριστίδης, Αναστάσιος-Φοίβος, 1946-2004 (Αρχαιογνωσία και αρχαιογλωσσία στη μέση εκπαίδευση, 2005)
Οι ήχοι της γλώσσας -- Λόγος και γραφή -- Προφορά -- Διάλεκτοι της αρχαίας ελληνικής γλώσσας -- Γραμμική Α΄ -- Γραμμική Β΄ -- Αττικισμός -- Αλφάβητο