Ένα χελωνάκι χωρίς καβούκι - Πριοβόλου, Ελένη, 1959- (Εικονογραφημένα, 2002)
"Το χελωνάκι μου γεννήθηκε χωρίς καβούκι και πρέπει να το προστατεύσω", είπε η μαμά χελώνα. Όμως ο Λίνος θέλει να ζει σαν τ΄ άλλα χελωνάκια κι ένα μεσημέρι το σκάει από το σπίτι. Εκεί στο λιβάδι βρίσκει φίλους, την αποδοχή και μια μοναδική αγάπη...