Λεγεώνες της νύχτας - Ζωγράφου, Μαρίνα Π. (Γκοβόστης, 1999)
Η ποίηση της Μαρίνας Ζωγράφου είναι σύντομη αλλά πολύ δυνατή, συνδέει το ρομαντισμό με το ρεαλισμό. Με τα ποιήματά της μπαίνουμε σε μια υπέροχη νεραϊδοχώρα, διότι είναι γεμάτα φαντασία, αγαπητά και ευπρόσδεκτα από παγκόσμιους ποιητές, κριτικούς ποίησης, μεταφραστές, αναγνώστες. Είναι μια διάσημη ποιήτρια, φημισμένη σ' όλο τον κόσμο και γίνεται αποδεκτή απ' όλο και περισσότερους παγκόσμιους συγγραφείς. [...] Πιστεύουμε πως το βραβείο Νόμπελ είναι μια τιμή που της αξίζει και ελπίζουμε πως αυτή η μέρα θα' ρθει γρήγορα... Li Zhi Ποιητής, μεταφραστής, Καθηγητής πανεπιστημίου, Πεκίνο, Κίνα [Δείγμα γραφής: ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ Νυχτερινή μυσταγωγία στη ψυχή απαλός τρυφερός μελωδίες Πουλί ανοίγεις φτερά μου σ' ανέμους ραψωδίες... ΕΙΣΑΙ Ψυχής είσαι ηχώ παλμών φεγγάρι εκθαμβωτικό άστρο Παρνασσιακό σ' όλες τις γεννήσεις Πένα πάθους καρδιά λατρεία θεϊκή παθιασμένη τιμή Μέλι, αγάπη, χυμοί· νέκταρ, τροφή, αναπνοή... ]