Οδός Παυλώφ 22 - Λεονταρίτης, Γεώργιος Α. (Πεζός Λόγος, 1999)
Ηταν η πιο απίστευτη πρόταση που είχε ακούσει ποτέ του. Μια αποστολή παράξενη, με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, που είχε όμως σαν στόχο τη συνάντηση με την πιο πολυσηζητημένη προσωπικότητα του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κινήματος. Ο νεαρός δημοσιογράφος, που ζει αυτοεξόριστος στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, έκπληκτος ακούει τον εκπρόσωπο μιας κομμουνιστικής οργάνωσης να του προτείνει ένα ταξίδι στη Σιβηρία προκειμένου να συναντήσει τον πιο αμφιλεγόμενο ηγέτη του ΚΚΕ, τον Νίκο Ζαχαριάδη, που ζούσε εξόριστος στο μακρινό Σουργκούτ. Στόχος ήταν να φθάσουν έξω τα άγνωστα κείμενά του, οι "υποθήκες" του προς τους συντρόφους του. Οταν όμως ο νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να πραγματοποιήσει αυτήν την αποστολή, αντιλαμβάνεται ότι έχει μπλέξει στα δίχτυα της ΚΥΠ των συνταγματαρχών, αλλά και της αμερικάνικης CIA, που εφαρμόζουν ένα σατανικό σχέδιο μέσα στην καρδιά της Σοβιετικής Ενωσης. Ο δημοσιογράφος δεν υποψιάζεται εκείνη τη στιγμή, ότι κάτι άλλο συμβαίνει πίσω από όσα διαδραματίζονται γύρω του, ανάμεσα σε όμορφες γυναίκες, επικίνδυνους πράκτορες και "φίλους" που παίζουν διπλό ρόλο. Μια περιπέτεια στα σύνορα φαντασίας και πραγματικότητας, όπου ο έρωτας μπλέκεται με την πολιτική, κι έχει για φόντο τον αμείλικτο πόλεμο των σκοτεινών μυστικών υπηρεσιών.