Το τραγούδι της ψυχής - Λεονάρδος, Γιώργος Α., 1937- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνη, 1997)
Όλα ξεκινούν στη Σμύρνη, λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, κοπελίτσα ακόμη, αρπάζει τα ηνία της ζωής, της δικής αλλά και της οικογένειάς της, για να τα βγάλει πέρα τελικά, σαν αληθινός άντρας, πατέρας και αδελφός όλων. Πρόκειται για μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.