Πλους ονείρου : απ' τον Εχέδωρο στον Θερμαϊκό - Λαχάς, Κώστας, 1936-2014 (Εν Θεσσαλονίκη / Ιανός, 1998)
Ο Κώστας Λαχάς είχε την ευκαιρία και την τύχη να ζήσει μια ζωή πολύχρωμη σαν έργο ζωγραφικής. Από τα παιδικά χρόνια στο Κιλκίς, τα νεανικά των σπουδών στη Θεσσαλονίκη, μέχρι την ωριμότητα και τα χρόνια της καλλιτεχνικής προσφοράς, το βιβλίο του συμπληρώνει με τις προσωπικές ψηφίδες της αφήγησης του, την πρόσφατη ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με συνεχείς αναφορές σε γεγονότα αλλά και πρόσωπα, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά.