Αρχαία σύγχρονη Κομοτηνή, Ροδόπη - Ζωγράφου, Μαρίνα Π. (Γκοβόστης, 2002)
Πομάκοι -- Τσιγγάνοι Η δομή του βιβλίου χωρίζεται σε τρία μέρη: - Προϊστορία - Ιστορία - Νομός Ροδόπης: Κομοτηνή, δήμοι, κοινότητες, χωριά - Ιδιαιτερότητες πληθυσμού του νομού: Σαρακηνή Ροδόπης, Πομάκοι, Αθίγγανοι, μουσουλμανική μειονότητα