Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός βιβλιοθηκών - Παπατσικουράκης, Χρήστος (Τυπωθήτω. Γιώργος Δαρδανός, 2004)
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το σχεδιασμό μιας βιβλιοθήκης, είτε αυτοί είναι αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί είτε βιβλιοθηκονόμοι ή μέλη μιας επιτροπής που θα προτείνουν ή θα ασχοληθούν με τη δημιουργία ή την ανακαίνιση μιας βιβλιοθήκης. Δεν επιδιώκει να προσφέρει ειδικές γνώσεις, κυρίως τεχνικής φύσης, αλλά να βοηθήσει ουσιαστικά τον αναγνώστη προσπαθώντας να του δώσει κάποιες πληροφορίες: αν είναι αρχιτέκτονας, κάποιες βιβλιοθηκονομικές πληροφορίες σχετικές με τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και τις απαιτήσεις της σε χώρους και σε έπιπλα και αν είναι βιβλιοθηκονόμος, κάποιες γενικές πληροφορίες σχεδιασμού. Μεταφέρει κυρίως την εμπειρία σημαντικών βιβλιοθηκονόμων και αρχιτεκτόνων μέσα από την παγκόσμια σύγχρονη βιβλιογραφία και προσεγγίζει την ελληνική πραγματικότητα γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο σχεδιαστής μιας ελληνικής βιβλιοθήκης. Το βιβλίο αυτό, δίνει επίσης, με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του, κάποιες ιδέες και προτάσεις από ελληνικές και ξένες βιβλιοθήκες ώστε να χρησιμοποιηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο, με γνώμονα φυσικά πάντοτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τι δυνατότητες της κάθε βιβλιοθήκης.