Αεροπλανάκι αγάπη μου - Κουρής, Γρηγόρης Σ. (Ινστιτούτο Διαδόσεως Ελληνικού Βιβλίου, 1987)
Ο συγγραφέας αεροπόρος ο ίδιος με μεγάλη ιστορία στην Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία, αποφασίζει να περιγράψει μια προσωπική του αεροπορική περιπέτεια. Δεν είναι από την καριέρα του στην Πολεμική Αεροπορία ή στην Ολυμπιακή. Είναι από την δύσκολή εποχή τού αεροπόρου που οι περιστάσεις τον ανάγκασαν να πετάει ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο κάτω από δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα τεχνολογικά εφόδια. Το βιβλίο σχολιάζουν οι Μ. Μουντές βιβλιοκριτικός και Ε. Παπαδημητρόπουλος Αεροπόρος, Ο συγγραφέας αφιερώνει το πρώτο του βιβλίο, στους δυο αδελφούς του Δημήτρη και Γιώργο που ήταν τα δύο θύματα του αεροπορικού ατυχήματος με το Learjet της ΟΑ (SX-ASO) στο αεροδρόμιο της Νίκαιας στις 18 Φεβρουαρίου 1972.