Το θέατρο στο Βελεστίνο : και οι θεατρικές παραστάσεις για τον Ρήγα Φεραίο στη Θεσσαλία 1881-1993 - Βογιατζής, Φώτης Ν. (Σύλλογος Βελεστινιωτών Αθηνών, 1996)
Αθήνα - Βελεστίνο 1996. Πρόλογος: Βάλτερ Πούχνερ. Με τη μελέτη παρουσιάζεται η έντονη θεατρική δραστηριότητα των Βελεστινιωτών και οι παραστάσεις που παίχτηκαν για τον Ρήγα στη Θεσσαλία. Σε παράρτημα καταχωρίζεται ανέκδοτο θεατρικό έργο για τον Ρήγα του Βελεστινιώτη Γεωργίου Γεωργαλιού.