Εισαγωγή στο αρχαίο θέατρο - Blume, Horst-Dieter (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 1993)
Το βιβλίο εξετάζει το αρχαίο θέατρο όχι από τη σκοπιά των δραματικών έργων, αλλά από τη σκοπιά των ιστορικών και κοινωνικών συνθηκών μέσα στις οποίες δημιουργήθηκαν και παραστάθηκαν τα έργα αυτά.