Κοζάνη και Γρεβενά : ο χώρος και οι άνθρωποι - Καλογερόπουλος, Νίκος (University Studio Press, 2004)
Η πανίδα της Δυτικής Μακεδονίας --Η Κίτρινη λίμνη -- Αλιάκμων -- Η χώρα των Τυμφαίων -- Το δημοτικό τραγούδι -- Μεταβυζαντινή τέχνη -- Λαϊκή τέχνη -- Λιθογλυπτική -- Γλωσσικά ιδιώματα -- Το κοζανίτικο χιούμορ -- Η εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία -- Βιβλία και συγγραφείς τον 20ο αιώνα