Κινηματογράφος και ομοφυλοφιλία - Sheldon, Caroline (Κινηματογράφος, 1991)
Καμιά κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να αγνοήσει τη σημασία του κινηματογράφου. Αν και σήμερα έχει ίσως επισκιαστεί από την τηλεόραση, για το μεγαλύτερο μέρος του αιώνα μας υπήρξε ο κατ' εξοχήν τρόπος επικοινωνίας, έκφρασης και διασκέδασης η «σημαίνουσα πρακτική». (. . .) Ο κινηματογράφος ως ειδική μορφή τέχνης και διασκέδασης, ως μορφοποίηση και αντανάκλαση της σκέψης και των αισθημάτων, ως υπέρμετρα χρήσιμο αντικείμενο μελέτης, είναι το ίδιο σημαντικός για τους ομοφυλόφιλους, όπως και για οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα. Επιπλέον, όπως μας αποκαλύπτουν η Καρολάιν Σέλντον και ο Τζακ Μπαμπούσιο στα κείμενά τους, οι ομοφυλόφιλοι έχουν, για ένα πλήθος λόγων, μια ειδική σχέση με τον κινηματογράφο.