Συζητήσεις με τον Φεντερίκο Φελλίνι - Costantini, Costanzo (Εξάντας, 1997)
Για περισσότερα από 30 χρόνια ο δημοσιογράφος Κοστάντσο Κοσταντίνι έπαιρνε συνεντεύξεις από τον Φεντερίκο Φελλίνι σχετικά με το έργο του. Οι συνομιλίες που δημοσιεύονται σε αυτό το βιβλίο στοιχειοθετούν μια μοναδική μαρτυρία, ταινία την ταινία, για τη ζωή και τη δουλειά του μεγάλου σκηνοθέτη. Από τη Στράντα μέχρι την Ντόλτσε βίτα, από το Οκτώμισι μέχρι το Τζίντζερ και Φρεντ, ο Φελλίνι μιλάει για τα σχέδιά του, τις ελπίδες του, τους συντρόφους της ζωής του, την Τζουλιέττα Μασίνα και τον Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, τους κινηματογραφιστές που θαυμάζει περισσότερο -τον Ροσσελίνι, τον Μπέργκμαν, τον Κουροσάβα, τον Όρσον Γουέλς- την παιδική του ηλικία, το ξεκίνημά του στο σινεμά, τους θριάμβους του, τις απογοητεύσεις του. Το βιβλίο περιέχει ακόμη μια μακρά συζήτηση με την Τζουλιέττα Μασίνα, καθώς και μια λεπτομερή αφήγηση των τελευταίων ημερών του σκηνοθέτη, με μαρτυρίες των κοντινών του προσώπων που έμειναν στο πλάι του ως το τέλος