Μουσική στα 35mm : οι συνθέτες της 7ης τέχνης - Φλέσσας, Γιάννης (Αιγόκερως, 1993)
Γνώρισα τον Γιάννη Φλέσσα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης το 1978. Μου έκανε εντύπωση, η γνώση του για την κινηματογραφική μουσική και το πάθος του γι' αυτό που ονομάζουμε Soundtraks. Γνωρίζοντας καλά ότι κινηματογραφικοί συνθέτες ήταν πάντα οι αφανείς ήρωες του κινηματογράφου, ο Γιάννης Φλέσσας προσπαθεί να επανορθώσει αυτή την αδικία, παρουσιάζοντας στο βιβλίο του, με πολλή αγάπη, όλους αυτούς που μόχθησαν για να συνοδεύσουν τις εικόνες στη μεγάλη οθόνη με την ανάλογη μουσική τους. Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσω την ευγενική αυτή προσφορά του γράφω το μικρό τούτο πρόλογο.