12 μαθήματα για τον κινηματογράφο - Ραφαηλίδης, Βασίλης, 1934-2000 (Κινηματογράφος, 1996)
Προϊστορία του κινηματογράφου -- Ιστορία του κινηματογράφου -- Σχολές κινηματογράφου -- Κινηματογραφική τεχνική -- Κινηματογραφική σκηνοθεσία -- Ο ηθοποιός στον κινηματογράφο -- Το σενάριο -- Αισθητική στον κινηματογράφο