Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Τόμος Γ΄ - Σολδάτος, Γιάννης, 1952- (Κινηματογράφος, 1988)
Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου περιλαμβάνει: Α΄τόμος : Γενική επισκόπηση του ελληνικού κινηματογράφου ως το τέλος της δεκαετίας του ΄50 -- Β΄τόμος : Ο εμπορικός κινηματογράφος στην ακμή του (από το 1960 ως τα μέσα της δεκαετίας του ΄70). Κινηματογραφικά είδη -- Γ΄τόμος : Η ελληνική κινηματογραφική κωμωδία. Ο ποιοτικός κινηματογράφος από το 1960 ως το 1967 -- Δ΄τόμος : Από το 1967 ως το 1976 -- Ε΄τόμος : Από το 1976 ως το 1984 -- ΣΤ΄τόμος : Από το 1984 ως το τέλος της δεκαετίας του ΄80