Λαϊκισμός και κινηματογράφος : μελέτη για τον ελληνικό λαϊκό κινηματογράφο της δεκαετίας του '60 - Αραμπατζής, Γιώργος (Δοκίμια / Ροές, 1991)
Μέσα από τη σχέση λαϊκισμού και κινηματογράφου παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό η ιστορία της εξέλιξης του ελληνικού λαϊκισμού από τις καταβολές του έως τη σύγχρονη εποχή. Στη διάρκεια αυτού του περάσματος ο κινηματογράφος της δεκαετίας του 60 έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο ως μέσο μαζικής ενημέρωσης. Ρόλος που εύκολα λησμονήθηκε πίσως από τον υποτιθέμενο "λαϊκό" χαρακτήρα του κι από τις πρόχειρα εκφρασμένες κρίσεις, οι οποίες του καταλογίζουν την καλλιτεχνικά χαμηλή ποιότητά του.