Τριήμερο στα κάγκελα : απ΄το ημερολόγιο των σκοτεινών ημερών - Κονδύλης, Φώντας, 1940-2002 (Καστανιώτης, 1983)
Το «Τριήμερο στα κάγκελα» γράφτηκε 14 με 17 Νοεμβρίου 1973. Κείμενο και γεγονότα είναι αξεχώριστα. Το «Τριήμερο στα κάγκελα» σταματά ουσιαστικά στη λέξη «Φονιάδες!» της τρίτης μέρας. Ό,τι ακολουθεί εντάσσεται σ' ένα χρόνο που ξεφεύγει από κάθε περιγραφή. Ο χρόνος μηδενίζεται Η ανυπαρξία θριαμβεύει. Το «Τριήμερο στα κάγκελα» είναι και μια σπουδή πάνω στη γλώσσα. Η γλώσσα σαν αντανάκλαση της πραγματικότητας.