Λεξικό σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου - Γούτος, Κώστας Δ. (Αιγόκερως, 1996)
Μοναδική φιλοδοξία του λεξικού είναι να αποτελέσει ένα εύχρηστο ευρετήριο των σκηνοθετών και του έργου τους, από τα πρώτα βήματα του Ελληνικού Κινηματογράφου μέχρι σήμερα. Δεν έχει αξιώσεις πολυμάθειας και πολύ περισσότερο δεν θέλει και δεν μπορεί να είναι ένα βιβλίο Ιστορίας του Ελληνικού Κινηματογράφου. Δεν αξιολογεί, δεν ερμηνεύει, δεν ασκεί κριτική. Απλά, παραθέτει στοιχεία. Σχεδόν πεντακόσιους σκηνοθέτες, τη φιλμογραφία τους και τις - τυχόν - διακρίσεις τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περικλείουν οι σελίδες του λεξικού. Για κάποιους από αυτούς δεν στάθηκε δυνατό να συγκεντρωθούν αρκετά στοιχεία. Για τη διατήρηση της "εγκυρότητας" του βιβλίου, προτιμήθηκε η απλή αναφορά του ονόματος της φιλμογραφίας και των διακρίσεών του χωρίς το βιογραφικό σημείωμα που συνοδεύει τους υπόλοιπους.