Το παιδικό θέαμα : Α΄Πανελλήνιο συνέδριο 1988 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (Καστανιώτης, 1989)
Στον τόμο τούτο περιλαμβάνονται οι ομιλίες-εισηγήσεις, οι συζητήσεις και τα πορίσματα του Α´ Πανελλήνιου Συνεδρίου που έγινε στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία της «ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» και του Δήμου Καρδίτσας, και με θέμα «ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΜΑ», το Νοέμβριο του 1988. Στα κείμενα αυτά βρίσκει κανένας καθετί που έχει σχέση με το Παιδικό Θέαμα (Θέατρο, Κουκλοθέατρο, Μαριονέτες, Κινηματογράφο, Βίντεο, Πολυθέαμα, Θεατρικό Παιγνίδι, Τηλεόραση) και τα προβλήματα που το συνοδεύουν, έτσι μάλιστα καθώς παρουσιάζονται με μιαν ιδιαίτερη οξύτητα στις μέρες μας. Ακόμα επισημαίνονται οι ευθύνες των διαφόρων παραγόντων της Αγωγής (οικογένειας, σχολείου, κοινωνίας, Αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών φορέων, Πολιτείας), ώστε να ενεργοποιηθούν, για να μη γίνει το Παιδικό Θέαμα μέσο αποπροσανατολισμού κι εκμαυλισμού της νέας γενιάς. Οι εισηγητές, όλοι τους άνθρωποι υπεύθυνοι και γνώστες του αντικειμένου της έρευνας, δίνουν τον καίριο προβληματισμό και προτείνουν λύσεις, που κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει ν' αγνοήσει. Μια ακόμα σημαντική προσφορά στο χώρο της Παιδικής Λογοτεχνίας και της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.