Θόδωρος Αγγελόπουλος - Κολοβός, Νίκος, 1938-2005 (Κινηματογραφικό αρχείο, 1990)
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος δε χρειάζεται παρουσίαση. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί δύο πράγματα: - να ανεύρει τη θέση του σκηνοθέτη στον ελληνικό και στον ευρωπαϊκό κινημοτογράφο - να αναγνωρίσει και εκτιμήσει κριτικά το έργο του στο σύνολό του.