Καντάτα ελευθερίας : Ρήγας, Σολωμός, Μακρυγιάννης - Γκότση, Γιώτα (Ελλάδα. Βουλή, 1999)
Ένα υπέροχο έργο για την επανάσταση του 1821 είναι η Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή που μελοποίησε σπουδαία, χαρακτηριστικά κείμενα των Ρήγα Φεραίου, Διονυσίου Σολωμού και στρατηγού Μακρυγιάννη. Μπορείτε κάλλιστα να βασίσετε μια γιορτή σε μερικά ποιήματα και πεζά μέρη του έργου αλλά και τα 4-5 υπέροχα τραγούδια που περιέχει.