Γράμματα του Β.Α. Μότσαρτ - Πανούσης, Αλέξανδρος
Η επιλογή αυτή από τα γράμματα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ καλύπτει ολόκληρη τη ζωή του, από την παιδική ηλικία του μέχρι τον πρόωρο θάνατό του. Τα περισσότερα γράμματα απευθύνονται στον πατέρα του, την αδελφή του και τη σύζυγό του. Για την όσο το δυνατόν πληρέστερη σκιαγράφηση της ιστορίας της ζωής του συνθέτη, παρατίθενται ενδιάμεσα και ορισμένα γράμματα του πατέρα του. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου) Αυτή η επιλογή γραμμάτων του Μότσαρτ καλύπτει όλη τη ζωή του από τότε που ταξίδευε με τον πατέρα του ως παιδί-θαύμα, καταπλήσσοντας και κερδίζοντας το θαυμασμό και των πιο επίλεκτων κύκλων της Ευρώπης, ως τις τελευταίες του μέρες όταν, αναζητώντας απελπισμένα χρόνο και χρήμα, έγραφε σύντομα σημειώματα στη γυναίκα του, βεβαιώνοντάς τη για την αγάπη του και μακροσκελή γράμματα σε φίλους και εργοδότες ζητώντας ακόμη ένα δάνειο. Φανατικός αλληλογράφος, άφησε πίσω του έναν τεράστιο όγκο γραμμάτων που μας βοηθά να ανασυνθέσουμε σχεδόν ολόκληρη την ιστορία της ζωής του.