Η ιστορία του blues / Πωλ Όλιβερ ; μετάφραση Γιάννης Ανδρέου. - Oliver, Paul, 1927-2017 (Απόπειρα, 1995)
Ανατρέχοντας στις προσωπικές ιστορίες των μαύρων, ανδρών και γυναικών, που τραγούδησαν στις βαμβακοφυτείες ή στα μαγαζιά του Σικάγο, στις εκκλησίες, στις γωνίες των δρόμων ή στα μικρόφωνα των δισκογραφικών εταιρειών, από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα, ο Πωλ Όλιβερ καταγράφει την πορεία και την εξέλιξη του μπλουζ από τη γέννησή του ως τη στιγμή που αποσπάστηκε από τον περιθωριοποιημένο κόσμο της μαύρης κοινότητας για να γίνει πηγή έμπνευσης της μουσικής του δυτικού κόσμου.