Περίγραμμα Βυζαντινών οικοδομικών περιορισμών : από τον Ιουστινιανό στον Αρμενόπουλο και η προβολή τους στη νομοθεσία του Νεοελληνικού Κράτους - Τουρπτσόγλου-Στεφανίδου, Βασιλική (Νομική και οικονομική ;, 1998)
Στη μελέτη αυτή εξετάζονται οι οικοδομικοί περιορισμοί που περιλαμβάνονται στη βυζαντινή νομοθεσία και, στη συνέχεια, διερευνάται η παρουσία τους στην περίοδο από τα πρώτα μεταβυζαντινά χρόνια ως τις αρχές της λειτουργίας του νεοελληνικού κράτους. Πρόθεση αυτής της προσπάθειας είναι να συμβάλει σε μία θεωρητική αναπαράσταση του δομημένου χώρου των αντίστοιχων περιόδων.