Το κίνημα του ναυτικού : Μάϊος 1973 : προσωπική μαρτυρία - Σταθόπουλος, Ιωάννης Π. (Παπαζήσης, 2003)
Δεν γνωρίζω εάν στην Ιστορία υπάρχει προηγούμενο κίνημα αξιωματικών του Ναυτικού το οποίο πέτυχε να ρίξει μια δικτατορία! (. . .) Το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 δεν έλαβε, μετά την Μεταπολίτευση, την αναλογούσα σ’ αυτό δημοσιότητα και προβολή, έναντι άλλων αντιδικτατορικών προσπαθειών, και αυτό χάρη στην ανιδιοτέλεια και σεμνότητα των συμμετασχόντων, αλλά και διά λόγους πολιτικής σκοπιμότητος, η οποία, δυστυχώς, στην Ελλάδα πάντοτε υπεισέρχεται σε κάθε δραστηριότητα! Η έκδοση αυτή δεν προσδοκά συγγραφικές δάφνες! Ο γράφων θεωρεί ότι, για ιστορικούς λόγους, η προσωπική αυτή μαρτυρία θα βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στην εξακρίβωση της αλήθειας, δεδομένου ότι έζησε επί μακρό διάστημα και σχεδόν εξ αρχής την όλη αυτή προσπάθεια.