Προβλήματα και προοπτικές της ελληνικής μουσικής : πρακτικά συμποσίου - Παπαζώη, Ελισάβετ; Μπάλκας, Αυγουστής (Παπαγρηγορίου, 1999)
Η Ημερίδα με θέμα "Προβλήματα και Προοπτικές της Ελληνικής Μουσικής" πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Άνδρου, το πρωί του Σαββάτου, 28 Αυγούστου 1999, στα πλαίσια του Συμποσίου Ελληνικής Μουσικής, που οργανώθηκε από το Σύλλογο των Απανταχού Αποικιανών. Παρευρέθηκαν οι σύνεδροι και μεγάλος αριθμός παρατηρητών. Μετά την εναρκτήρια ομιλία, ακολούθησαν οι ειδικές εισηγήσεις, με τη σειρά που παρατίθενται κατωτέρω. Πρόεδρος του πρώτου μέρους της συνεδρίασης (τρεις πρώτες εισηγήσεις) ανέλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Απόστολος Κώστιος. Ο καθηγητής, ως πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της UNESCO, υπό την αιγίδα της οποίας είχε τεθεί το Συμπόσιο, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης (λοιπές δύο εισηγήσεις) πρόεδρος ανέλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αντώνιος Αλυγιζάκης. Τέλος ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή και του καθηγητή Απόστολου Κώστιου.