Ο ΙΙος βασιλικός τάφος της Βεργίνας αποκαλύπτει τον Μέγα Αλέξανδρο - Παπαζώης, Τριαντάφυλλος Δ. ([χ.ό.], 2001)
«Ο κ. Παπαζώης με την πολυετή του έρευνα και τις πολλές γνώσεις του στο χώρο της Βεργίνας και γενικότερα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας θεωρώ ότι συμβάλλει και αυτός αποφασιστικά σε εκείνο που η Ιστορία επιζητεί: την αλήθεια. Και δυο λόγια για το ανά χείρας πολύ αξιόλογο νέο βιβλίο του με τον τίτλο: "Ο δεύτερος βασιλικός τάφος της Βεργίνας αποκαλύπτει τον Μέγα Αλέξανδρο". Ακολουθώντας την πάγια τακτική μου δεν θα αναφερθώ σε θέματα ουσίας, για το λόγο ότι δεν θέλω να προκαταλάβω κανένα. Μπορώ όμως να πω δυο λόγια για τον συγγραφέα και το συγγραφικό του έργο: Ακούραστος και αθόρυβος ιστορικός ερευνητής, αντλώντας τις πληροφορίες του από τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς και κυρίως τους ιστορικούς μάς έχει δώσει μέχρι τώρα 7 αξιόλογα ιστορικά βιβλία που αναφέρονται όλα στον βορειοελλαδικό χώρο. Ξέρει να κάνει υπεύθυνη ιστορική έρευνα με επιμονή και προσοχή, να αξιολογεί και να ερμηνεύει τις πληροφορίες των πηγών του με ακρίβεια και να τεκμηριώνει πάντοτε τόσο τις επιμέρους απόψεις όσο και τα συμπεράσματα του με την αναφορά του στις σχετικές πηγές».