Αγνωστα στοιχεία σχετικά με το χειρόγραφο του Διγενή Ακρίτα της Ανδρου - Ροχόντζης, Φρειδερίκος Σ. (Φραγκοβυζαντινά, 1995)
Εκατόν δέκα πέντε χρόνια πέρασαν, που είδε το φως της δημοσιότητας, από τον ιστοριοδίφη Αντώνιο Μηλιαράκη, το ανευρεθέν το 1878 χειρόγραφο στην Άνδρο, της παραλλαγής του βυζαντινού έπους "Βασίλειος Διγενής Ακρίτας" (κώδικας Άνδρου)/ Σήμερα, για πρώτη φορά, δημοσιεύω δύο αυτόγραφες επιστολές του έτους 1878, του επισκόπου Σταυρουπόλεως Κ. Πληζιώτη, που έχω τη γνώμη ότι παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον σχετικά με την ανεύρεση και έκδοση του χειρογράφου που έγινε το 1881.