Σχολικά εγχειρίδια Βαλκανικών χωρών (Κυριακίδη Αφοι, 1995)
Οι εργασίες που δημοσιεύονται στον παρόντα τόμο αποτελούν το υλικό των ανακοινώσεων της ημερίδας "Σχολικά Εγχειρίδια Βαλκανικών Χωρών", που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Έρευνας Σχολικού Βιβλίου του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., στις 17 Μαΐου 1994. Θεωρήθηκε σκόπιμο να μην αποκλεισθούν από την έκδοση οι πρωτόλειες φοιτητικές ανακοινώσεις, καθώς αποτελούν τις πρώτες ερευνητικές δοκιμές εκκολαπτόμενων ερευνητών της Μονάδας. Δεν περιλαμβάνεται στην έκδοση των πρακτικών η ανακοίνωση της κ. Σοφίας Βούρη "Τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία μετά το 1987", γιατί δεν κατατέθηκε εγκαίρως για δημοσίευση. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ., τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, την Τράπεζα Κύπρου και τα Εκπαιδευτήρια Αθηνών "Ο Πλάτων" για την οικονομική τους συμβολή στην πραγματοποίηση της ημερίδας