Η πληροφορική στην εθνομουσικολογία - Σπυρίδης, Χαράλαμπος Χ. (Γαρταγάνης, 1997)
΄Ενας από τους σκοπούς αυτού του βιβλίου είναι να μεταδώσει στους φοιτητές την αίσθηση της χρησιμότητας και της αποδοτικότητας των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη μουσικολογική έρευνα και στην όποια μουσική πράξη. ΄Ολη η μουσικολογική έρευνα, που ακολουθεί, είναι εντελώς πρωτότυπη, όσον αφορά στα μελετούμενα θέματα, στη χρησιμοποιούμενη μεθοδολογία, καθώς επίσης και στον τρόπο πραγματοποίησής της. ΄Ολα τα θέματα ερευνώνται με κύριο εργαλείο αποκλειστικά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.