Ακου μια ιστορία : η παραδοσιακή τέχνη της προφορικής αφήγησης και η αναβίωσή της στις μέρες μας - Παπαλιού, Ντορίνα (Ακρίτας, 2005)
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει ξεκινήσει στη Δύση η αναβίωση της αρχαίας τέχνης του παραμυθά και του επικού τραγουδιστή, της τέχνης της προφορικής λογοτεχνικής δημιουργίας, της ιστόρησης. Με αφορμή αυτή την αναγέννηση, έχουν συγκεντρωθεί εδώ κείμενα και συνεντεύξεις ειδικών που πραγματεύονται το παραδοσιακό προφορικό αφηγηματικό υλικό - τις ιστορίες - αλλά κυρίως τους φορείς και δημιουργούς τους, τόσο τους παραδοσιακούς όσο και τους σύγχρονους ιστορητές. Παράλληλα εξετάζονται οι κοινωνικές διαστάσεις της ιστόρησης, τόσο στην παραδοσιακή κοινότητα όσο και στη σύγχρονη πόλη καθώς και άλλες όψεις της, όπως οι σχέσεις της ιστόρησης με άλλες μορφές αφηγηματικής τέχνης, το θέατρο και την πεζογραφία.