Μη φοβάσαι τη φωτιά - Παπαοικονόμου, Μιρέλλα (Κέδρος, 1998)
Το πάθος, διεκδικώντας το μερίδιο του στη ζωή των ηρώων του βιβλίου, εισβάλλει απρόσκλητο στο συμβατικό γάμο του Φίλιππου και της Άννας κι ανατρέπει την ευαίσθητη ισορροπία και την προσωρινή ηρεμία του. Εκείνος ερωτεύεται παράφορα την Εύα, τη δίδυμη αδερφή της γυναίκας του. Η Εύα τελικά θα αφεθεί, παραμερίζοντας για λίγο τις ενοχές της. Ο πόνος θα ωριμάσει την Άννα και θα τη μάθει ν' αγαπά τον εαυτό της και να διεκδικεί. Μη φοβάσαι τη φωτιά. Μια ενδοσκόπηση στην ανήσυχη ψυχή των ανθρώπων, μια αναζήτηση της έννοιας «ευτυχία». Το βιβλίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο τηλεοπτικό σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου για τη σειρά «Μη φοβάσαι τη φωτιά». Η αφηγηματική απόδοση είναι της Χαράς Δημητράτου.