Τα γεγονότα της Δράμας : Σεπτέμβριος, Οκτώμβριος 1941 : εξέγερση ή προβοκάτσια - Πασχαλίδης, Δημήτρης (Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικ. Πολιτιστ. & Τουριστ. Ανάπτυξης, 2003)
"Ήταν απλοί άνθρωποι σαν κι εμάς. Θέλανε να δουλέψουν τα χωράφια τους. Δεν ήταν ήρωες. Ήρωες ήταν οι γυναίκες και τα παιδιά τους που ζήσανε χωρίς αυτούς." Από το μνημείο εκτελεσθέντων στον 'Αγιο Γεώργιο Λευκογείων Κάτω Νευροκοπίου.