Όπλα 1790-1860 : μνημεία ελληνικής ιστορίας και τέχνης = Weapons 1790-1860 : archives of modern greek history and art - Βασιλάτος, Νίκος Γ. (Ελληνικός Οργ/σμός Μικρομεσαίων Μεταπ/κών Επιχ/σεων & Χειροτ, 1989)
Στρατιωτική κατάσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στις αρχές του 19ου αιώνα Στρατιωτική κατάσταση στην προεπαναστατική Ελλάδα Τα όπλα των παλικαριών Ο τακτικός στρατός Το ναυτικό Οι φιλέλληνες Η Οθωνική εποχή Τα αγχέμαχα όπλα Τα πυροβόλα όπλα Η αισθητική των Ελληνικών όπλων Διακοσμητική καλαισθησία των Ευρωπαϊκών, Βαλκανικών και Τουρικών όπλων