Ο ήρωας της Γάνδης : μυθιστόρημα - Καχτίτσης, Νίκος, 1926-1970 (Κέδρος, 1997)
«Με τον Καχτίτση (παρατήρησε ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης) ολοκληρώνεται κατά τον καλύτερο τρόπο ένας κύκλος ξενικών επιδράσεων στη λογοτεχνία μας». Στον «Ήρωα της Γάνδης», τα πρόσωπα της μυθιστορίας, πλούσιοι αστοί των αρχών του αιώνα μας, έχουν εγκατασταθεί στην πόλη Γάνδη (του Βελγίου), όπου βυσσοδομούν και αμύνονται, ανατρέποντας συνεχώς τους κοινούς τόπους του κατασκοπευτικού μυθιστορήματος, μέσα σε μία συναρπαστική ατμόσφαιρα υπαρξιακού άγχους - ατμόσφαιρα που παρασύρει τον αναγνώστη σε πρωτόγνωρες περιοχές του παράξενου, του παράδοξου και του φανταστικού.