Το νομικό σύστημα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου κατά της ρύπανσης = Le systeme juridique de protection de l'environnement marin de la Mediterranee contre la pollution - Γρηγορίου, Παναγιώτης Γ. (Παπαζήσης, 1992)
Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ.17 ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.31 ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΩΣ ΗΜΙΚΛΕΙΣΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.57 Η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.65 ΠΗΓΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.93 ΤΑ ΠΛΟΙΑ.95 Η ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ.109 ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.129 Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.129 ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ.131 ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.142 TO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ.162