Ο κλώνος του ανθρώπου : ένας επίκαιρος επανέλεγχος των συνταγματικών ιδεών - Βασιλογιάννης, Φίλιππος Κ. (Σάκκουλας Αντ. Ν., 2003)
Στο βιβλίο εξετάζεται αν, πώς και κατά πόσον η απαγόρευση της κλωνοποίησης του ανθρώπου είναι σύμφωνη ή μη με τις θεμελιώδεις ηθικές και πολιτικές αρχές που διέπουν μία ευτεταγμένη κοινωνία. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι, σήμερα, οι έγκριτες επιστημονικές αντιλήψεις δικαιολογούν μία προσωρινή απαγόρευση της κλωνοποίησης. Όμως, μία πλήρης και οριστική απαγόρευσή της, η οποία θα αγνοούσε την μελλοντική επιστημονική πρόοδο στο καίριο ζήτημα της υγείας των κλώνων και δεν θά ελάμβανε σοβαρά υπ όψιν της την επιθυμία των άλλως στείρων ατόμων να αποκτήσουν τέκνα συνδεδεμένα γενετικώς μαζί τους, θα ήταν αντίθετη προς τις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της ισότητας. Η θέση αυτή θεμελιώνεται τόσο από τη σκοπιά της σύγχρονης πολιτικής και ηθικής φιλοσοφίας, καθώς και της φιλοσοφίας και μεθοδολογίας του δικαίου, όσο και από τη σκοπιά της συνταγματικής θεωρίας και της νομικής επιστήμης. Ο συγγραφέας επισημαίνει την αλληλεξάρτηση των προκειμένων φιλοσοφικών και επιστημονικών προσεγγίσεων και δείχνει ότι η επίλυση του ζητήματος της κλωνοποίησης του ανθρώπου δεν αφήνει άθικτο το ίδιο το περιεχόμενο των θεμελιωδών αρχών και δικαιωμάτων.