Θεσσαλονίκη και άλλα επίκαιρα κείμενα - Καρκαβίτσας, Ανδρέας, 1865-1922 (Μαλλιάρης-Παιδεία, 1993)
Η Θεσσαλονίκη στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, όπως περιγράφεται μέσα από τα κείμενα του μεγάλου μας πεζογράφου. Σχεδόν 75 χρόνια από το θάνατό του, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας εξακολουθεί να είναι ζωντανός και πάντα επίκαιρος.