Φιλελευθερισμός - Dworkin, Ronald, 1931-2013 (Σάκκουλα, 1992)
Θα επιθυμούσα σήμερα να επεκτείνω και να συμπληρώσω τα επιχειρήματα που περιέχονται στον «Φιλελευθερισμό», το δοκίμιο που ακολουθεί την εισαγωγή, τονίζοντας ότι συστατικό στοιχείο της φιλελεύθερης παράδοσης είναι και ο ακόλουθος ισχυρισμός: Ο φιλελευθερισμός είναι χαρακτηριστικά εκείνη η πολιτική θεωρία που βλέπει την ελευθερία και την ισότητα ως συμπληρωματικές όψεις του ίδιου συνολικού οράματος.